top of page

KARLEKON 40ÅR

KARLEKON 40ÅR

KARLEKON 40ÅR

IDAG FYLLER

KARLEKONS HISTORIA

KarlEkon grundades som ni vet den 22 september år 1980 vilket innebär att vår älskade studentförening fyller 40 år i år!  Detta vill vi ska firas stort och därför har vi tillsatt en projektgrupp som kommer hjälpa oss att hylla KarlEkon till skyarna! KarlEkon är inte bara den största studentföreningen vid Karlstad Universitet utan har även blivit utsedd till årets ekonomförening av Sveriges ekonomers riksorganisation år 2004 och 2009. SERO är Sveriges ekonomers riksorganisation och knyter, som namnet avslöjar, ihop nästan alla ekonomföreningarna i Sverige. Tre konferenser per år hålls där styrelserna för respektive ekonomföreningar träffas och utbyter kunskap. KarlEkon har hållit i flera sådana konferenser.

  • 2009 arrangerade KarlEkon Kontaktmanna konferensen

  • 2010 och 2017 arrangerade KarlEkon SM i Ekonomi

  • 2020 arrangerade KarlEkon återigen Kontaktmanna konferensen

 

KarlEkon driver även sedan 2015 vår älskade studentpub C.A.P.S som ligger på Campus. Idag har C.A.P.S öppet på torsdagar och är även tillgänglig för bokning av andra föreningar. Innan studentpuben blev C.A.P.S drev KarlEkon mellan 1995-2015 campusbaren “Rumpan Bar” och innan dess drev KarlEkon den 300 kvadratmeter stora studentpuben “Pumpen” på Lamberget. Föreningens overallsfärg har sedan 1984 varit den vackra rosa färgen och KarlEkon drev mellan 1985-2000 talet radiokanalen RadioRosa. KarlEkon har även en gång i tiden drivit ekonomtidningen “Goodwill” som har haft intervjuer med bland annat Fredrik Reinfeldt, Timbuktu och Per Holknekt. 

 

Om vi rör oss mer mot nutid istället för dåtid så håller KarlEkon årligen även i ett gäng projekt. Bland dessa har vi KEY-dagen som är Karlstads ekonomers yrkesdag vilket är ett bra tillfälle för studenter och arbetsgivare att mötas. Vi har valborgsfirandet som år 2019 utvecklades till ett firande på  6 hela dagar. Vi har Introduktionen som är två veckor under höstterminen och en vecka under vårterminen där vi välkomnar de nya studenterna som är antagna till Civilekonomprogrammet, internationella affärer eller ekonomrelaterade studier. Även flottracet är ett projekt som sker under dessa veckorna. Sist men inte minst har vi Åreresan går av stapeln sista veckan i januari varje år under skiiweek där det bjuds på härlig skidåkning och rolig afterski!

2020 har minsann varit ett speciellt år dessutom, vi i styrelsen har gjort allt för att föreningen ska leva vidare, i en värld där social distansering måste ske. Vi har haft fantastiska medlemmar som hållit i livestreamade spelningar på C.A.P.S, studiecirklar digitalt via ZOOM, stämmor digitalt via ZOOM och märkestävlingar online. Vi har även jobbat på och lanserat en ny hemsida som kommer att gynna KarlEkon både internt och externt. Vi har behövt ställa in otroligt många evenemang under vårterminen och vi hoppas verkligen på att kunna kompensera för det nu under hösten så gott vi kan med tanke på restriktionerna vi fortfarande behöver förhålla oss till idag. 

Vi i Styrelsen vill verkligen tacka alla medlemmar, alla som har engagerat sig genom att komma på studiecirklar, sittningar, diverse evenemang, som har sökt till förtroendevalda poster, som har skickat in motioner och till alla styrelser under KarlEkons liv som har utvecklat föreningen till det den är idag. Vi vill även tacka våra fantastiska samarbetspartners och sakrevisorer som har stöttat oss under åren.

Tack för oss! Och är du ekonomstudent idag? Engagera dig, det kommer att bli ett minne för livet!

BLI EN DEL AV KARLEKONS HISTORIA

bottom of page