top of page

ANNONSER

Experten på läxhjälp: Så blir du bättre på matte

 

Svenska elever har generellt sett svårt för matematiken, jämfört med andra ämnen. SmartStudies är ett företag som erbjuder mattehjälp och som har hjälpt många elever att förbättra sina matematikbetyg avsevärt. Här hittar du deras bästa tips om hur du blir bättre på matte.

 

Matematik är ett ämne som många kan tycka är utmanande, i synnerhet är det så i Sverige. När man tittar på hur svenska elever presterar i ämnet matematik, i internationella mätningar av elevernas kunskap såsom PISA, ser man att svenska elever presterar betydligt sämre i matematik än i ämnen som läsförståelse och naturvetenskap. Svenska elever är bland de bästa i Europa på engelska, men långt ifrån bland de bästa på matematik. Det faktumet ställer en del frågor på sin spets, hur kan det vara så trots att vi har kostnadsfri högkvalitativ utbildning i Sverige? En sådan fråga lämpar sig väl för forskning, men SmartStudies som arbetar med mattehjälp har dragit några empiriska slutsatser om detta efter att ha hjälp nästan 27 000 elever varje år sedan starten år 2007. 

 

Alla kan mer än de tror – utgångspunkten för mattehjälp

Ett skäl till att svenska elever har svårt med matematik, är att det i det svenska samhället på sina håll figurerar uppfattningen om att matematik handlar om begåvning och medfödd talang. Personerna som förfäktar den uppfattningen menar att antingen är man bra på matematik – eller så är man lagd åt andra ämnen. Den uppfattningen saknar vetenskapligt stöd. Alla kan träna upp sina förmågor och bli bättre på matematik och logiskt tänkande, det visar både teoretisk forskning och studier som tittat på elevers betyg över tid. Läs mer om SmartStudies studiehjälp.

 

Ansträngning och repetition – grunden för lärande

Det viktigaste för att man ska bli bättre på matematik är att man har bestämt sig för att man vill göra det. Det vill säga att man har en stark vilja av att klara det och att man sedan lägger ned mycket tid på att göra det. Det handlar om att sitta ned med sitt läromedel, lyssna på genomgångar och sedan göra samma typer av uppgifter om och om igen för att lära sig metoder, begrepp och strategier för problemlösning. Ett bolag som också arbetar med privatundervisning när det gäller matematik är Allakando, de erbjuder också mattehjälp online.

 

Öva på gamla prov – en central beståndsdel i mattehjälp

Ett viktigt sätt att bli bättre på matematik är genom att öva på gamla examinationer. Om du studerar på högstadiet eller gymnasiet kan det vara att öva på nationella prov eller om det är tidigare på grundskolan kan det vara olika exempelprov. Mattehjälp kan även erbjudas inom ramen för barnpassning i viss mån, det erbjuder myNanny.

 

SmartStudies läxhjälp leder till bättre betyg i matematik

9 av 10 av SmartStudies elever får högre betyg i matematik efter att de fått undervisning av bolagets privatlärare. Vill du själv göra skillnad som lärare kan du engagera dig i SmartStudies läxhjälp, om du hellre arbetar som nanny kan du söka dig till NannyPoppins.

Smart Studies

bottom of page